Lihanhimo ja kasvissyönti ovat huono yhdistelmä. Onneksi on olemassa soijahiutaleet ja savunmakuinen BBQ-kastike. Kokeilin erään lihaanikaverini yökyläilyn kunniaksi tehdä vegaanista pekonia soijahiutaleista. Vaikka tarkkaa ohjetta en käyttänytkään, tuli pöperöstä aivan törkeän hyvää!

reilu luraus soijakastiketta

3 rkl HP BBQ spicy hot woodsmoke flavour -kastiketta (tai jotain muuta samankaltaista)

1 rkl kasvisfondia

0,5dl vettä

4 dl soijahiutaleita

2 rkl öljyä

sipuli

herkkusieniä

2dl kaurakermaa

Sekoita maustekastikkeet ja lisää soijahiutaleet, sekoita ja anna imeytyä. Ruskista reilussa öljymäärässä kuumalla pannulla. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Pilko muutama iso herkkusieni ja heitä sekaan. Lisää purkki kaurakermaa ja anna porista pari minuuttia. Tarjoa täysjyväspaghetin kanssa. Nam!