Ovatko voileipäsi tylsiä? Kaipaatko elämääsi vaihtelua? Kaipaako kehosi terveellisiä rasvoja ja proteiineja? Ei hätää! Me täällä Keittiönatsin keittiössä olemme kehitelleet nopean, halvan, muuntautumiskykyisen ja ehdottomasti herkullisen leivänpäällisen piristämään päivääsi. Ja mikä parasta, aikaa tämän tekemiseen menee parhaimmillaan vain viitisen minuuttia!

Leivänpäällyssörsseli

1 dl auringonkukansiemeniä (jos jaksaa, nää voi paahtaa kevyesti kuumalla pannulla)

1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä (käytä öljyäki!)

1/2 dl oliiveja (kalamata-oliivit on parhaita, muut ovat huijausta)

 

Pistä kippoon ja surrauta sauvasekoittimella tahnaksi! Lisää vähän öljyä, jos tuntuu liian kuivalta.

 

Sörsseli käy tosi hyvin ruisleivän päälle. Ohjetta voi muokata lisäämällä erilaisia mausteita (mustapippuri, tuore basilika).

 

Keittiönatsin vinkki! Jos kypsennät uunissa jotain, kuori pari valkosipulin kynttä, kääri folioon ja iske uuniin n. 10 min ajaksi. Valkosipuli pehmenee ja paahtuu uunissa, jolloin maku on pehmeämpi ja miedompi. Käy hyvin leivänpäällisiin. :)