Huhhuh! Loppukesä on aivan parasta aikaa, ainakin mahan kautta ajateltuna. Joka paikka on täynnä tuoreita kasviksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Kävin metsässä ja löysin nii-in överin puolukkamättään, että kymmenen minuutin poiminnan jälkeen kasassa oli jo reilu kilo tuota punaista vitamiinipommia. Marjoja kannattaakin poimia ja jos ei jaksa alkaa ihmeemmin säilömään, marjat säilyvät kyllä pakkasessa talven ajan. Itse ajattelin alkaa keittelemään mustikkahilloa kardemummaisella twistillä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Kesän vihannessadosta voi nautiskella helpossa keitossa. Sulatejuuston voi hyvin korvata jollain kasvikermalla, intialaiset mausteet + kookoskerma voisi olla aika herkku yhdistelmä. Itse käytin sulatejuustoa, koska semmoinen löytyi mökin jääkaapista.

Kasviskeitto

2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1-1,5 litraa kasviksia suupaloiksi pilkottuina (kukka- ja parsakaalia, muutama pottu, porkkanaa, vihreitä papuja... mitä sattuu löytymään)
rypsiöljyä paistamiseen
1 kasvisliemikuutio
200g sulatejuustoa/(kasvi)kermaa (käytin voimakasta Koskenlaskijaa)
tuoreita yrttejä

1. Silppua sipulit, kuullota.
2. Lisää litra vettä ja kasvisliemikuutio.
3. Kun vesi kiehuu, lisää kasvikset, jotka vaativat eniten keittoaikaa (peruna ja porkkana). Anna kiehua n. 10min.
4. Lisää loput kasvikset, lisää vettä silleen, että kasvikset peittyvät, anna kiehua 5-10min.
5. Lisää sulatejuusto ja yrtit. Anna juuston sulaa, maistele ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tein kesäkurpitsakeittoa samalla pohjalla, kasvisten tilalle vain muutama pieni kesäkurpitsa raastettuna. Maukasta, kevyttä ja halpaa.