"Hyi kaalia, se haisee!" Eipä haise enää! Kaalin haju johtuu keittämisestä ja joissakin bongaamissani kaalilaatikkoresepteissä kaali on ensin keitetty pehmeäksi (hyi) ja sitten laitettu vielä uuniin pehmenemään lisää (hyihyi). Keittämisvaiheen voi skipata suosiolla niin hajut pysyvät kurissa! Tämän laatikon voi hyvällä omalla tunnolla unohtaa uuniin pariksikin tunniksi, maku vaan paranee muhiessaan. Kaalilaatikko on superherkkua seuraavana päivänä pannulla paistettuna.

n. 7 dl vettä

1 dl esikypsytettyjä ja rikottuja ohrasuurimoita

1 kasvisliemikuutio

3 dl soijarouhetta

1 pieni (n. 800g) kaali

pari sipulia

pari valkosipulinkynttä

1-2 tl suolaa

1 tl meiramia

½ tl valkopippuria

(1 rkl siirappia)

öljyä paistamiseen


Lisää kiehuvaan veteen ohrasuurimot ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua puolisen tuntia, mutta lisää loppuvaiheessa soijarouhe ja anna porista.

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja lisää sitten kaali pannulle. Anna paistua n. 5min.

Lisää mausteet ja kerma soijarouhepuuroon ja sekoita kaalisörsselin kanssa yhteen.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin. Laatikko saa olla uunissa n. 1½-2h.

Tarjoa puolukkahillon kera.